Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag, 25 juli 2011

 

 

 

Vandaag dient zich een nieuwe episode aan, en ik heb het voor een keer niet over het wandelen, maar wel over mijn voedingsgewoonten. Vanaf vandaag ga ik anders eten, zonder in de valkuil van het extreme te vallen.

Gewoon met mate eten, iets kleinere porties bereiden dus, minder vette ook, en vooral ook minder snoepen. Geen chips meer, koekjes noch chocolade. In plaats daarvan wil ik meer gezondere dingen gaan snoepen zoals fruit, gedroogde vijgen, bepaalde noten, rauwe groentjes met zelfgemaakt dipsausjes.

Toen ik gisteren meedeelde dat ik op mijn eten ging letten, kreeg ik het volgende onverwachte antwoord te horen: “Weeral?”  Waarop ik verschillende meedogenloze grijnzen zag verschijnen.

“Vergeet het toch”, zei Anouck, psychologe van beroep en zelf graatmager. “Neem jezelf zoals je bent.”

Moet dat dan?  Vraag ik mezelf dan af. Waarom mag ik niet gezonder gaan eten of het op zijn minst proberen? Toegegeven, al mijn vorige pogingen zijn hopeloos mislukt, maar wie durft met zekerheid beweren dat het ditmaal weer gaat mislukken?

Neen, ik meen het, en daarom dat ik het ook hier op mijn blog plaats. Vanaf het moment dat ik faal mag iedereen het weten en zal ik dat, al dan niet met het schaamrood op mijn wangen, ook weer netjes neerpennen hier. Beloofd.

 

 

 

Index