Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag, 17 februari 2011

 

 

 

Vandaag ben ik een half uur later beginnen werken, waardoor de zon tijdens het wandelen op het punt stond om door te breken. Op sommige plaatsen was het nog behoorlijk nevelig, wat het landschap een feeŽrieke uitstraling gaf. Op de plaats waar de eenzame boom staat liet de nevel het wat afweten, maar de donkere contouren van de boom vormden wel een mooi contrast met het blauw van de hemel.

 

 

 

 

***

 

Elke wandeling lijkt uniek te zijn, maar met het wandelen alleen ga ik mijn buik en borsten niet wegkrijgen, en laat dat net de beweegreden zijn waarom ik met het wandelen begonnen ben. De realiteit is dat ik nog steeds te veel vet en brol achter mijn kiezen steek, en ik heb er geen idee van hoe ik mezelf kan motiveren om hiermee te stoppen.

Daarbij zal ik de probleemzone ook lokaal moeten aanpakken door met regelmaat buik -en borstspieroefeningen te gaan doen, en wat dat betreft heb ik een volledige fitnessbank tot mijn beschikking, maar ook hier lijk ik de emotionele klok niet te kunnen omzetten. Het moet leuk zijn, zoals het wandelen dat is, en ik zie er de leut niet van in om jezelf te pijnigen op zoín bank, ook al heb ik het jaren gedaan, vijf dagen per week. Verslaafd was ik eraan, tot mijn rug er plots genoeg van had.

Index