Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag, 15 februari 2011

 

 

Ook vandaag heb ik weer een nieuw vogeltje leren kennen, een boomklever meerbepaald. Zijn exotisch klinkende ‘twiet’ viel onmiddellijk op tussen alle andere vogelgeluiden. In het begin van het geluidsfragmentje kun je hem driemaal horen twieten.

 

 

 

 

De boomklever liet zich met wat moeite fotograferen. Het is weer een crop, maar de foto laat toch wel wat detail van de vogel zien, een opvallend mooie bruine borst met daarboven een witte streep en een opvallend smal bekje ook.

 

 

Vandaag heb ik ook voor het eerst in mijn leven een reiger horen krijsen. Ik zag het dier op de top van een boom zitten, maar toen ik naar mijn fototoestel greep vloog hij enkele malen krijsend over het bos. Het leek wel een drakengeluid, imponerend.

Ik ergerde me deze wandeling met momenten ook aan het geluid van een straaljager, die hoog in de lucht enkele maneuvers aan het uitvoeren was. Toen ik uiteindelijk geďrriteerd naar boven keek ging hij er net vandoor, en zag ik dat hij enkele kunstige sporen had achtergelaten in de ijskristallen sluierbewolking.

 

 

Index