Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag, 9 februari 2011

 

 

 

Gisterenavond heb ik tijdens de terugweg nog kunnen genieten van een prachtige sterrenhemel, en ook deze ochtend is die sterrenhemel nog steeds present, al heeft de temperatuur wel een diepe duik gemaakt. Frisjes met andere woorden, de auto’s naast de weg zijn zelfs aangevroren.

Het doet ook vreemd aan om het zomersterrenbeeld Zwaan laag in het oosten te zien staan in deze februarimaand, alsook valt mij een ontzettend heldere ster op in het oosten, zonder twijfel een planeet. In eerste instantie dacht ik onmiddellijk aan de planeet Saturnus, maar na controle op Stellarium blijkt het Venus te zijn.

Wanneer ik even later voorbij het 's Herenbos wandel staat de zon op het punt om te  ontwaken en gaapt de hemel mij in prachtige kleuren aan. Ontzettend mooi.

 

***

 

Als ik na het werk weer naar huis wandel is de mooie blauwe hemel nog steeds te bewonderen, alleen is de hemel ditmaal bekleed met sluierwolken en ander geraffineerd wolkenschoon. De zon bereidt zich op dat moment weer voor om onder de horizon te kruipen en legt zich op een deken van wolkengrijs.

En nu begin ik het wel te voelen, drie dagen op rij wandelen, slechts 30 km in totaal, maar amai mijn voeten. Ook mijn rug protesteert wat, en ik zou natuurlijk een dagje met de fiets kunnen rijden, maar ik ben te koppig en wil ook niet kinderachtig doen. Straks op tijd in bed, snurken als een os en weer vroeg op voor een nieuw avontuur!

Index