Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag, 8 februari 2011

 

 

Wat een heerlijk wandelweer vandaag. De mussen moedigen me al tsjilpend aan terwijl ik geniet van een strakblauwe hemel en een opvallend warme zon. Binnen de korste keren rits ik mijn winterjas los en zweet ik als een rund.

Door het zonnige weer zijn ook de vogels goed geluimd, het bos lijkt ervan te krioelen. Maar op veel van die geluiden lukt het me niet om een vogel te plakken. De specht herken ik wel, de fazant, de pauw op het erf, de mussen, maar voor de rest is het raden welke vogel zijn of haar bekje opentrekt.

Ik heb deze keer ook mijn fototoestel meegenomen. Aan de rand van het ís Herenbos werd recent een takkenwal aangelegd. Enkele door mineermotten aangetaste kastanjebomen werden gekapt en ter plaatse als een wal neergelegd, waardoor vogels, insecten en zoogdieren er een schuilplaats of een nest kunnen vinden.

 

 

Op het moment dat ik in het centrum van Oostmalle arriveer en mijn fototoestel wil opbergen, merk ik ook een buizerd op die opvallend laag boven de woningen cirkelt. Jammer genoeg heb ik slechts een standaardlens op mijn Canon 1000D, maar door de lage hoogte van de buizerd lukt het me toch om een aanvaardbare crop te maken.

 

 

 

 

 

 

Index