Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Maandag, 7 februari 2011

 

 

06:40 uur. Het is zover, met de prut in mijn ogen wandel ik naar mijn werk. Om 08:00 uur stipt zal mijn dienst aanvangen.

De wandelroute is 5 km lang, enkele rit. Dat is dus 10 km per dag, 50 km per week, en 200 km per maand. Op een jaar tijd zou ik dus 2000 km moeten halen, de vakantiedagen niet meegerekend. In het beste geval welteverstaan, want iets in mij zegt dat ik het niet ga halen.

Het eerste stuk van de wandeling loopt trouwens over dezelfde weg als mijn sterrenwandeling. Jammer genoeg is het nu bewolkt, maar zelfs bij een heldere hemel zou ik behoorlijk last hebben van al het sluipverkeer dat op dit moment op deze donkere boerenweg rijdt.

Vooral de straffe autolichten storen me, ze verblinden me, waardoor ik elke keer veiligheidshalve in de modderige berm ga staan. Een fluorescerend hesje is misschien geen overbodige luxe.

Na een klein half uur ben ik aan het 's Herenbos gekomen, waar het sluipverkeer mij niet meer volgt. Het is eigenlijk een heerlijke wandelroute, tussen de weilanden en bossen door, die eindigt in de bebouwde kom van Oostmalle, waar de auto's in file stilstaan op de gewestwegen.

In een woonwijk aangekomen zijn de merels trouwens net wakker geworden, het doet deugd om ze te horen zingen. Jawel, eigenlijk is het wel leuk om te wandelen denk ik, gewoon genietend van de verschillende seizoenen en weertypes, en van de natuur en de dieren.

Om stipt 07:30 uur arriveer ik trouwens op mijn werk, ik heb er precies 50 minuten over gedaan. Nog een half uur tijd om rustig te douchen dus, en dan vlug even acht uur werken,  en de tweede helft van de wandeling kan alweer beginnen. In daglicht deze keer. Hmmm.

 

Klik op het voetspoor 

 

Index