Wandelplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandelboek

 

 

Een dagboek over het wel en wee van mijn dagelijkse reis van en naar het werk. Geen kat die zoiets leest natuurlijk, buiten die ene gek misschien, maar waarom doe ik het dan?

Tja, het is weerman Frank Deboosere die me met zijn fietsdagboek op het idee bracht, al is het niet de bedoeling dat ik de fiets neem, want dat doe ik al jaren, maar wel de benenwagen.

Wandelen is namelijk een uitstekend middel om vet te verbranden, en ja, misschien is dit wel de hoofdreden waarom ik het doe. Ik hoop dat het schrijven me kan motiveren om dat wandelen vol te houden, zodat de huisarts het woord gynaecomastie weer kan wissen uit mijn medisch dossier.

Voor alle duidelijkheid, gynaecomastie is gewoon een moeilijk woord voor mannenborsten, en ik verwijt mijn huisarts nog steeds dat hij het stiekem aanvinkte zonder er een woord over te reppen. Maar buiten die borsten lijkt er ook een probleem te ontstaan aan mijn buik, die aan het uitdijen is alsof het een parallel universum betreft.

Met het wandelen hoop ik mijn lichaam dus te boetseren tot een meer aanvaardbare vorm, alsook kan mijn conditie wel een duwtje in de rug gebruiken.

En misschien is het wandelen ook wel een protest tegen de schaamteloze vervuiling van ons milieu. Een vingerwijzing naar alle luie krenten die vergroeid zijn met hun gaspedaal. Een uitnodiging om meer te voet te gaan of te fietsen, om het wat rustiger aan te doen, om eens na te denken over de opwarming van de aarde, aan de verschrikkelijke gevolgen ervan, en hoe we die gevolgen kunnen indijken, voor zover we al niet te laat zijn.

Of ben ik te streng?  Eerlijk gezegd heb ik er ook geen idee van of ik dit ga volhouden, want ondanks de rare kronkels onder mijn hersenpan blijf ik een doodgewone mens. De kans is daarom niet denkbeeldig dat dit dagboek een stille dood sterft. Bespaar jezelf daarom de moeite om het te lezen, ga iets nuttigs doen, word lid van Greenpeace bijvoorbeeld, of isoleer je woning, eet wat minder vlees, maak minder kinderen. Help moeder aarde. Wandel naar je werk.

 

Terug